Van der Spek Heftrucks

Wat is een tractiebatterij?

Aandrijving interne transportmiddelen

Een tractiebatterij (ook wel bekend als heftruckbatterij) wordt gebruikt voor de aandrijving van een heftruck of ander intern transportmiddel. Tractiebatterijen bestaan uit een aantal tractiecellen, welke in serie verbonden worden om zodoende een batterij samen te stellen van 12, 24, 36, 40, 48, 72, 80 of 96 Volt. Iedere tractiecel levert een spanning van 2 volt; het vermogen wordt bepaald door de "dikte" en hoogte van de betreffende cel.

De tractiebatterij c.q. tractiecel levert, door omzetting van chemische energie, welke opgeslagen is in de batterij, elektrische energie ten behoeve van de aandrijving van de machine. In de regel worden deze tractiecellen in een batterijcontainer geplaatst. Dit is een stalen (in geval van een zeer kleine batterij soms ook kunststof) container, welke overeenkomt met de heftruck of ander intern transportmiddel waar de tractiebatterij voor bestemd is.

Altijd een deskundig advies

Heeft u specifieke wensen, wilt u meer informatie of advies over welke tractiebatterij het beste geschikt is voor uw toepassing? Neem contact op via 0180 - 63 27 84 of via het contactformulier. Wij voorzien u graag van een vakkundig advies.

Offerte aanvragen

Tractiebatterijen bij Van der Spek

  • Zeer ruime voorraad
  • Korte levertijden
  • Scherpe prijzen
  • Uitstekende service
  • A-merk producten
  • Vakkundig advies

U krijgt snel antwoord

Voor direct telefonisch advies zijn wij bereikbaar op 0180 - 63 27 84.

Offerte aanvragen

Stel uw vraag aan Van der Spek Heftrucks B.V.